ITALIJA ZAVALILA ŠAMARČINU EU I AMERICI: Hvala što ste nas NAPUSTILI, STIŽE KORONA I PO VAS! (VIDEO)

ITALIJA ZAVALILA ŠAMARČINU EU I AMERICI: Hvala što ste nas NAPUSTILI, STIŽE KORONA I PO VAS! (VIDEO)
Podeli

“Hvala dragi Makrone, hvala draga gospođo Merkel…”

Društvenim mrežama u Italiji kruži video zapis “Hvala”, u kojem se građani ove zemlje, najteže pogođenom pandemijom virusa korona, “zahvaljuju” svetskim liderima predsednicima Francuske i Amerike, nemačkoj kancelarki i britanskom premijeru, za “pomoć” koju su im “pružili” u najtežim trenucima kroz koje prolaze posle Drugog svetskog rata.

Italijani podsećaju na svoju izuzetno bogatu tradiciju, kulturu, slavne zemljake koji su zadužili čovečanstvo kroz vekove, ali i poručuju da virus ne zna za granice i pogađa sve.

– Hvala dragi Makrone, hvala draga gospođo Merkel, hvala što ste nas napustili u momentu, kada nam je trebalo. Hvala što ste odrično odgovorili na našu molbu da nam pošaljete obične maske i ostali medicinski materijal, kako bi smo se borili protiv širenja virusa. Znate, mi bi smo vam to platili!

Mi smo Italijani, zanatalije prljave od rada, nedisciplinovani, komični, bučni, muzikalni, poneki i mafioze. Ali, znate, mi smo sagradili puteve, škole, napisali alfabet koji vi sada koristite. Mi smo autori najvećih umetničkih dela, koja su “skrivena” u vašim muzejima. Dve trećine svetske umetničke i kulturne baštine je kod nas. Mi smo Italijani, tvorci umetnosti, kulture, koji su baza naše i vaše civilizacije. Mi smo tvorci mocarele, pršute, parmidžana, raviole, lazanja, pice, sladoleda, ali i mode..Naučili smo Francuze da prave vino, rakiju.

Takođe, vi gospodine Tramp i vi gospodine Džonson, hvala, što ste izabrali izolaciju, umesto pomoći. Gospodine Tramp, sećate li se ko je otkrio Ameriku? Svi vi, kada telefonirate setite se Meučija, kada gledate TV i slušate radio mislite o Markoniju…

Znate, Italijani su bili i Kolumbo, Marko Polo, Leondardo da Vinči, Mikelanđeo, Bernini, Ticiano, Rafaelo, Galileo, Cezar, Oktivan, Aurelio, Vespazian, Dante…

Dragi naši, kada sledeći put čujete ime Italije, spustite glavu. Kada posetite vaše muzeje, molimo vas, nemojte se zadržavati ispred umetničkih dela, čiji su autori Italijani. Molimo vas, klonite se da posetite najlepšu zemlju na svetu. Otvorićemo vrata i sredačno dočekati sve one koji su nam pomogli.”

U vašim kalkulacijama, zaboravili ste da virus ne zna za granice. Pogađa sve. I vas. U vašem egoizmu, pokazali ste koliko, ste mali! Hvala!

Izvor: Srbija Danas / Novosti


Podeli
PODRŽITE NAS I PRATITE NAJNOVIJE VESTI - PREPORUČUJEMO NEKE NAŠE FB STRANICE:
loading...