BRITANCI POKOPALI LAŽNOG PREMIJERA: Hoti je politički patuljak u odnosu na Vučića

BRITANCI POKOPALI LAŽNOG PREMIJERA: Hoti je politički patuljak u odnosu na Vučića
Podeli

Džuda navodi i da je malo verovatno da će se sastanak, koji je zakazan, pa otkazan u Vašingtonu, na kraju održati.

Novinar britanskog “Ekonomista” i stručnjak za Balkan Tim Džuda govorio je o optužnici protiv Hašima Tačija i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

– Ako optužnica protiv predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija bude potvrđena i on podnese ostavku, kao što je najavio, dijalog Srbije i tzv. Kosova će biti oslabljen, jer dve strane nemaju jednako snažne pregovarače – ocenio je Džuda.

Džuda navodi i da je malo verovatno da će se sastanak, koji je zakazan, pa otkazan u Vašingtonu, na kraju održati, jer je situacija sa Tačijem neizvesna, a predsednički izbori u Americi sve bliže.

– Mislim da će optužnica biti potvrđena, jer se na tome radi već 20 godina. Mislim da tužilac ne bi ni podigao optužnicu da nije prilično siguran da će biti potvrđena. I ne samo to, verujem da ima dovoljno dokaza i da pobedi na sudu – predočio je Džuda.

Džuda je istakao i da se postavlja pitanje održavanja sastanka u Parizu sredinom jula, odnosno da li će kancelarka Angela Merkel i predsednik Emanuel Makron želeti da budu viđeni sa Tačijem, da se sa njim rukuju.

– Ako ne bude mogao da ide u Pariz, onda imamo problem. Imate gospodina Vučića i, bez želje da uvredim Hotija, on je u poređenju sa Aleksandrom Vučićem politički patuljak. I mislim da ovaj problem još nije rešen ni u Parizu, ni u Berlinu, Prištini ili Beogradu, smatra Džuda – zaključio je Džuda.

Izvor: Srbija Danas / Glas Amerike


Podeli
PODRŽITE NAS I PRATITE NAJNOVIJE VESTI - PREPORUČUJEMO NEKE NAŠE FB STRANICE:
loading...