“NOVAK IMA HRVATSKE KRVI” – ĐOKOVIĆEV DEDA: Ja sam Hrvat, nikada nisam bio Srbin!

“NOVAK IMA HRVATSKE KRVI” – ĐOKOVIĆEV DEDA: Ja sam Hrvat, nikada nisam bio Srbin!
Podeli

Ističe da mu je žao što je sve ispalo tako

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković je pod ogromnim kritikama zapadnih medija zbog organizovanja Adria Tour-a u Beogradu i Zadru. 

Novakov deda, Zdenko je ugostio beogradske medije:

“Deca su otišla na svoju stranu. Od prve supruge, Dijanine i Sandine majke sam razveden, a druga supruga živela je sa mnom, ali je preminula 2017. godine, i od tada sam sam. Svako društvo mi dobro dođe” – rekao je Zdenko na početku.

Istakao je da mu je veoma teško zbog svih kritika upućenih Novaku zbog organizovanja Adria Tour-a:

“Turnir je bio na otvorenom. Pa nije Novak doneo koronu! Baš sam besan. Eto, on je dobio, a ja sam bio tamo i nisam dobio koronu. Nije mi bilo drago kada sam saznao da se zarazio. Naravno da sam bio uplašen. Ali, ja sam verovao da je on dovoljno fizički i psihički jak za takve napade. Ja ne znam zbog čega ga stalno osuđuju. Po meni je to prljavo razmišljanje, nažalost. Jedini povod i razlog da se baci loša slika na njega je to što je Srbin. Da, da. Zato što je on Srbin iz tamo neke nedođije, jer ne znaju gde je ta Srbija i Beograd. Bolji je i čuveniji od svih njih što vređaju, eto. Sve se objašnjava u tri reči. Sve to smeta Nadalu, Federeru i još dvadesetorici koji su ispod njega. A da ne govorim o onima ostalima. Ja neću komentarisati te bljuvotine. Teško je sve to i treba ih ignorisati”– rekao je Zdenko koji dodaje da Đoković ima puno pravo predstavljati se kao Srbin, iako po majčinoj strani ima hrvatske krvi.

“Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, takođe je rođena u istom mestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se posle venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, Novakova majka, pa Sanda. Uvek sam govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla. O Noletu tek da ne pričam. Njemu je i otac Srđan Srbin. Zapravo, pitanje je koliko ima i crnogorske krvi, ima tu malo mešavine. Normalno je da će biti više priklonjen Srbima i ja nemam ništa protiv toga. Ne bi ništa bolje prošao u životu ni da se predstavlja kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga svojatali. Pre nekoliko meseci zvala me je jedna rođakinja koja živi u Vinkovcima te me pitala gde je Dijana rođena. Znači, u Hrvatskoj se priča o tome” – dodaje Žagar koji je  tužan poručio: “Žao mi je. Žao mi je što je sve tako ispalo i što se sve to dogodilo u našim porodičnim odnosima. Nisam previše učestvovao u Novakovom odrastanju. Pre nego što je rođen, ja sam četiri godine bio u Prištini. Bivša supruga i deca su živeli u Beogradu, a ja tamo. Dolazio sam vikendom. Posle sam se razveo od bivše žene, pa sam se morao distancirati od porodice. Kontaktirao sam ja njih, ali to nije bilo to. Dijana je mene krivila za razvod i ne može mi to oprostiti. Ja smatram da je za razvod uvek potrebno dvoje. Koliko je muškarac kriv, toliko je i žena kriva. Međutim, moja ćerka to nije mogla razumeti i totalno se udaljila od mene” – otkriva Zdenko koji dodaje kako se danas stanje popravilo te da se s Novakom vidi svaki put kada dođe u Beograd, a kada je na turnirima čuju se porukama, prenosi “večernji“.

Novakov deda je dao i komentar o fizičkom izgledu svog unuka:

“Premršav je za moj ukus. Viši je od mene za nekih 10 cm, a njegov dres ili nešto od njegove garderobe ne mogu obući. Malo mi je. Dijana mi uvek donese nešto od reklamnih njegovih majica i meni sve bude malo. Ja imam 81 kilogram, a on ako ima 70-75 najviše… Ne sviđaju se meni te dijete” – uz smeh je zaključio deda najboljeg tenisera sveta!

Izvor: Alo.rs / M.D. Podeli
PODRŽITE NAS I PRATITE NAJNOVIJE VESTI - PREPORUČUJEMO NEKE NAŠE FB STRANICE:
loading...