BRITANCI U PANICI: “Rusi i Kinezi otkrili su sve slabosti Zapada i to sada aktivno koriste”

BRITANCI U PANICI: “Rusi i Kinezi otkrili su sve slabosti Zapada i to sada aktivno koriste”
Podeli

Ruski lider Vladimir Putin ranije je najavio sistemsku krizu liberalne ideje na kojoj počiva zapadni svet. U današnje vreme se može primetiti da su zapadni mediji već spremni da priznaju tu činjenicu.


Tako, kolumnista Times-a primećuje da je poruka o višemilionskim infuzijama u britansku ekonomiju, kao deo programa podrške ekonomiji i zdravstvenom sistemu u pozadini pandemije koronavirusa, na kraju postala “prevara” britanskih vlasti.

Međutim, takva skandalozna situacija postala je “toliko uobičajena u Velikoj Britaniji da je javnost teško primećuje”.

U tom kontekstu, novinar se podsetio na reči britanskog istoričara Edvarda Gibbona, koji je u svojoj knjizi „Istorija propasti i pada Rimskog carstva“ napisao: „Oko savremenog čoveka teško može da primeti da su rudimenti propadanja skriveni u opštem blagostanju “. U tom kontekstu, primetio je da Rusija i „Kina osećaju trulež“ Zapada.

„Peking je primetio opsežni raskol u našim društvima i apsurdne sukobe oko identiteta i sve veću nevoljnost mnogih zapadnjaka prema sopstvenoj istoriji i institucijama moći.

I u Kini sve to doživljavaju kao priliku za postepeno ponovno okretanje svetskog poretka u sopstvene interese, a na štetu naših interesa”, navodi novinar Times-a, napominjući da se isto odnosi i na Rusiju:

„Najbolji način da razumemo njihove postupke jeste da ih posmatramo kroz prizmu naše slabosti”, zaključio je kolumnista.

Izvor: Webtribune.rs


Podeli
PODRŽITE NAS I PRATITE NAJNOVIJE VESTI - PREPORUČUJEMO NEKE NAŠE FB STRANICE:
loading...